Sivut

tiistai 30. elokuuta 2016

Pieni balettistudio Joen Yössä

Elokuun viimeinen perjantai on vakiintunut joensuulaisen kaupunkifestivaalin Joen Yön ajankohdaksi. Tuolloin taide ja kulttuuri valloittavat Joensuun keskustan kadut, puistot, torin ja joenvarren, ja ihmisiä on liikkeellä sankoin joukoin.

Valmiina lähtöön kohti Taidekeskus Ahjoa!


Tänä vuonna Relevé esiintyi kahdesti, ensin Taidekeskus Ahjon isossa näyttelysalissa ja sitten purkutuomion saaneen PT-talon aulassa. Tämä oli uuden edustusryhmän ensimmäinen esiintyminen ja se sujui ihan hyvin, etenkin kun opettelu- ja harjoitusaikaa on ollut vain pari viikkoa.

Ahjon esiintymisurakan aloittivat ryhmän nuorimmaiset Maija Poppaset-tanssillaan:


Seuraavaksi esiintyivät Perhoset - tämä on tarkoitettu tanssittavaksi varvastossuilla, mutta Ahjon lattia on siihen tarkoitukseen valitettavasti liian liukas:


Vuorossa Hennan esittämä Virginie, joka on saanut innoituksensa Joensuun kaupunginmuseon kokoelmissa olevasta Albert Edelfeltin Virginie-maalauksesta:Mukana esiintymässä oli myös Noora Oertelin kesällä pitämän nykytanssin tiiviskurssin oppilaita, jotka käyvät normaalisti aikuisbalettitunneillamme (mm. Kristiina, joka kirjoitti aikaisemman postauksen aikuisbalettilaisen kesätreeneistä):


Esiintymisemme päättyi Degas'n ballerinat -nimiseen biisiin, jossa tanssivat kaikki ryhmän jäsenet:Esiintyessä meillä oli Ahjossa vähän ongelmia äänentoiston kanssa, mutta niistäkin selvittiin, kun oli pakko. Paitsi että volyymin taso ei aina oikein riittänyt, Ahjossa ollut äänentoistolaite luki tikulla olevat musiikit aivan satunnaisessa järjestyksessä, vaikka olin ne numeroinut tiedostonimillä esitysjärjestykseen. Kaiken lisäksi kesken ensimmäisen numeron huomasin, että soimassa oleva Maija Poppasten musiikki olikin leikkaamaton versio, vaikka aivan varmasti olin tallentanut leikatun version tikulle, eikä siinä pitänyt olla mitään muuta. Ennen seuraavaa numeroa vaihdoin varatikkuun, jonka musiikit olivat taas järjestäytyneet eri tavalla, mutta siinä oli onneksi leikkaamattomat versiot. En vielä tänä päivänäkään ymmärrä mistä oli kyse, sillä PT-talossa olevalla tietokoneella musiikkeja toistettaessa tikuilta löytyi vain ja ainoastaan nuo leikatut versiot juurikin numeroimassani järjestyksessä, samoin nyt kotona omalla tietokoneellani asian varmistettuani. Lienee parasta, että panostamme ja investoimme omaan äänentoistolaitteistoon, niin säästymme vastedes hankalilta tilanteilta!

Edustusryhmän tyttöjä ensimmäisen esiintymisen jälkeen Taidekeskus Ahjon tungoksessa
Olin kyllä todella vaikuttunut edustusryhmän tyttöjen sitoutumisesta rooliinsa. Jossain vaiheessa harjoitusperiodia sanoin heille, että aina kun vain on mahdollista, tulisi heidän oma-aloitteisesti harjoitella tansseja keskenään. Niinpä tytöt ovat reippaasti käyneet läpi tansseja yksin ja yhdessä, milloin vain on ollut aikaa ja mahdollisuuksia. Nyt, porukan saapuessa lämmittelyyn vähän tipoittain ja minun kerätessä kamoja kasaan, oli luppoaikaa aluksi jonkin verran. Paikalla olevat tytöt markkeerasivat osuuksiaan ensin itsekseen ja sitten he vetivät harjoituksia yhdessä läpi, aivan oma-aloitteisesti, kuten olin kerran sanonut.

Osa tytöistä harjoittelemassa oma-aloitteisesti ennen muiden saapumista

Omaa harjoitteluaSama toistui, kun olimme PT-talossa vaihtamassa vaatteita ja käytössä oli pieni vapaa lattia-alue - harjoitukset oli heti pystyssä! Tuolloin jouduin kuitenkin teroittamaan, että vaikka harjoitukset olisi kuinka pienessä tilassa, niitä ei saa koskaan vetää löysästi läpi, koska sellainen jää lihasmuistiin ja esityksestäkin tulee löysä. Ja arvatkaa vaan, välittömästi tytöt ottivat onkeensa, eikä meillä löysäilty enää sen enempää harjoituksissa kuin esiintyessäkään :)

Kaiken kaikkiaan esiintymisistä jäi hyvä mieli, ja mikä parasta, kuvamme pääsi myös Karjalaisen juttuun Joen Yöstä - itse asiassa lehdessä oli yksi kuva ja Karjalaisen verkkosivuilla olevasta kuvagalleriasta löytyi vielä kolme muutakin kuvaa!

Tästä on nyt hyvä lähteä putsaamaan ja hiomaan noita esitysnumeroita: Lisää aksentointia, voimaa, energiaa, detaljeja ja esittävyyttä vielä tarvitaan, mutta ainakin numerot on nyt opeteltu tällä miehityksellä, eikä niihin enää tarvitse tehdä muutoksia (toivon mukaan!). Pohjatyö on siis tehty, ja toki kesätauon jälkeen myös säännöllinen tuntitreenaus alkaa näkyä esitysten tasossa. Seuraavat esiintymiset ovatkin sitten lokakuussa, ja täytyyhän sinnekin pari uutta biisiä työstää...

Yhteinen lämmittely ennen lähtöä esiintymään

Relevé!

Tämä näyttää hauskalta noiden hameiden kanssa :)

Tendut kehiin!

Totista keskittymistä...

Söpöjä!

Tytöt <3

Sielukasta ja herkkää...
Ja tähän loppuun vielä PT-talon veto, jossa esitimme vain Poppaset ja Perhoset:
Kiitos kaikille, jotka olitte mukanamme Joen Yössä!

- Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoidessasi muistathan, että blogia lukevat ennen kaikkea balettistudion oppilaat ja heidän perheenjäsenensä. Pidetään siis kommentointi asiallisena ja kannustavana!